Go Back
+ servings
Udskriv

Shakshuka

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400g)
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. salt
  • 4-6 æg
  • frisk persille
  • flagesalt
  • chiliflager

Sådan gør du

  • Hak løg, rød peber og hvidløg fint
  • Steg det i en høj og stor pande med olivenolie til grøntsagerne bliver bløde og løgene glas lignende. Det er vigtigt at grøntsagerne ikke tager farve og blive gyldne
  • Tilsæt krydderier og rist dem i et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og salt og smag retten yderligere til med krydderier
  • Lad det koge op og udhul 4-6 huller i tomatretten, hvor æggene slås ud i
  • Lad retten stå og simre ved lav/middelvarm temperatur til æggene har sat sig og er blevet stive
  • Drys shakshuka med fint hakket persille, flagesalt og chiliflager