Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Mørbradgryde
Forb. tid
30
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Maria Vestergaard
Ingredienser
2
løg
1
spsk.
smør til stegning
1
svinemørbrad (ca. 400g)
1
spsk.
sød paprika
1
tsk.
røget paprika
1/2 - 1
tsk.
cayenne peber
250
g
champignoner
100
g
bacon
70
g
tomatpure
0,5
L
fløde eller madlavningsfløde
smages til med
salt
Sådan gør du
Hak løg i fine tern og steg dem bløde og glasagtige i en gryde med smør
Skyl champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem sammen med krydderierne i gryden med løg
Pus mørbraden for sener og skær den i tynde skiver
Skær bacon i tern
Tilsæt mørbrad og bacon og steg kødet og svampene ved forholdsvis høj temperatur så al væsken for dampes, men uden at det brænder på
Steg til kødet er gennemstegt
Tilsæt fløde og tomatpure og varm det langsomt op ved middeltemperatur
Lad retten simre ved lav temperatur i 15min og smag retten til med salt og ekstra krydderier
Server mørbradgryden med hjemmelavet kartoffelmos eller ris