Go Back
+ servings
Udskriv

Mørbradgryde

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 svinemørbrad (ca. 400g)
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1/2 - 1 tsk. cayenne peber
  • 250 g champignoner
  • 100 g bacon
  • 70 g tomatpure
  • 0,5 L fløde eller madlavningsfløde
  • smages til med salt

Sådan gør du

  • Hak løg i fine tern og steg dem bløde og glasagtige i en gryde med smør
  • Skyl champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem sammen med krydderierne i gryden med løg
  • Pus mørbraden for sener og skær den i tynde skiver
  • Skær bacon i tern
  • Tilsæt mørbrad og bacon og steg kødet og svampene ved forholdsvis høj temperatur så al væsken for dampes, men uden at det brænder på
  • Steg til kødet er gennemstegt
  • Tilsæt fløde og tomatpure og varm det langsomt op ved middeltemperatur
  • Lad retten simre ved lav temperatur i 15min og smag retten til med salt og ekstra krydderier
  • Server mørbradgryden med hjemmelavet kartoffelmos eller ris