Go Back
+ servings
Udskriv

Grøntsagstærte

Antal 4 personer

Ingredienser

Tærtebund:

  • 180 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk. vand

Tærtefyld:

  • 4 æg
  • 250 g hytteost
  • 50 g mozzeralla ost
  • 2 porrer
  • 80 g frisk spinat
  • 10 friske asparges
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Bland salt med hvedemel
  • Smuldr smør i melet så det ligner fint revet ost.
  • Tilsæt vand og saml dejen godt sammen. Ælt den hurtigt og kort tid
  • Pres tærtedejen ud i en tærteform, ca 22 cm og forbag tærten ved 180 graders varme (almindelig ovn) i ca. 10 min

Tærtefyld:

  • Pisk æg luftigt
  • Tilsæt hytteost, ost og salt til æggemassen
  • Skær porrer i tynde skiver og riv spinat i mindre stykker
  • Bland grøntsagerne i æggemasen og hæld det udover tærtebunden
  • Placer asparges på tærtebunden og bag tærten i ovnen ved 180 graders varme (almindelig ovn) i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og let lysebrun på toppen