Go Back
+ servings
Udskriv

Tandori kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

Tandori kylling:

  • 8 kyllinge overlår fra Frijsenborg
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. tandori krydderi (kan købes i supermarkeder. evt kan garam masala også bruges)
  • 70 g tomatpure
  • 1 tsk. salt

Stegte ris:

  • 5 forårsløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. neutral olie
  • 3 dl ris
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • Serveres med koriander

Sådan gør du

Tandori kylling:

  • Bland olie, krydderier og tomatpure godt sammen
  • Vend kyllingen i marinaden og lad gerne kyllinge overlårene står og marinere i køleskabet i et par timer
  • Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad og bag dem ved 180graders varme i ca. 30min eller til kødet er gennemstegt og let gyldent på toppen

Stegte ris:

  • Skyl og skær forårsløg i fine skiver.
  • Steg dem let i en gryde med fint hakket ingefær og olie
  • Tilsæt ris, vand, salt og gurkemeje og kog risene til de erfærdigkogte. Husk at rør undervejs
  • Tag kyllingekødet op fra fadet, hæld risene i bunden affadet og placer kyllingestykkerne på toppen
  • Server med friske koriander