Go Back
+ servings
Brownie
Udskriv

Brownie

Forb. tid 15 minutter
Antal 12 store. stykker

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g chokolade, 50%
  • 275 g sukker
  • 4 æg
  • 4 spsk. kakao
  • 1/4 tsk. salt
  • 200 g hvedemel
  • evt. flagesalt til servering

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde og under hyppig omrøring
  • Lad chokoladeblandingen køle ned imens æggemassen forberedes
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Dette trin kan tage helt op til 8-10min
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og si dem i æggemassen
  • Vend forsigtigt i æggemassen, så luften ikke slåes ud af kagedejen
  • Vend forsigtigt chokoladeblandingen i kagedejen
  • Vend i kagedejen til den er glat og ensartet
  • Bag brownien i ovnen ved 175 graders varme i ca. 25min. Ved 20-25min bliver den meget blød i midten ligesom det ses på billederne. Stik dog altid en gaffel i kagen undervejs. Alle ovne bager forskelligt, så måske skal den have længere tid end 25min
  • Lad brownien køle helt ned og gerne i køleskabet inden den skæres i passende stykker. Det er først ved afkølingen at brownien sætter sig. Hvis det er muligt, bliver brownien kun endnu bedre af at stå natten over i køleskabet for at sætte sig ordentligt. Dette er især hvis man ønsker en meget blød midte