Go Back
+ servings
Gulerodsboller
Udskriv

Gulerodsboller

Forb. tid 2 timer
Antal 24 Gulerodsboller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk. rørsukker (alm. sukker eller honning kan også bruges)
  • 200 g revet gulerod (ca. 3 mellemstore gulerødder)
  • 50 g speltmel (alm. hvedemel eller andet fuldkornsmel kan også bruges)
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 850 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Riv gulerødderne fint på et rivejern og tilsæt dem til dejen sammen med speltmel
  • Rør dejen til en ensartet grød
  • Tilsæt smør og æg og rør yderligere
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Gerne 10min på en røremaskine. Dejen er en anelse klistret, hvilket giver ekstra luftige og bløde boller
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-90min
  • Form bollerne med fingrene og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad gulerodsbollerne efterhæve under et klæde i yderligere 30min
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20min eller til bollerne er gennembagte og let gyldne