Go Back
+ servings
Udskriv

Hjemmelavede burger

Antal 4 personer

Ingredienser

Hjemmelavet briochebolle:

  • 25 g gær
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1 spsk. rørsukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg
  • 750 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • æg til pensling
  • sesamfrø

Hjemmelavet burgerbøf:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • smør til stegning

Tilbehør:

Sådan gør du

Hjemmelavet briochebolle:

  • Lun mælken til den har ca. stue temperatur
  • Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker. Rør til alt er opløst
  • Tilsæt blødt smør og æg og rør det sammen i mælken
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen sammen med salt
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90min
  • Del dejen i 10 (ca. 100g pr. bolle) og form briochebollerne
  • Placer bollerne på bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i ca. 30-60min under et klæde
  • Pensl briochebollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Bag bollerne ved 180 graders varmluft i ca. 15min eller til bollerne er gennembagte og let gyldne på overfladen

Hjemmelavet burgerbøf:

  • Hak løg og hvidløg fint og bland det sammen med æg, salt og peber i farsen
  • Bland farsen godt sammen og form fire bøffer
  • Smelt smør på en varm pande og steg bøfferne ved høj temperatur
  • Krydrer evt. med yderligere salt og peber

Tilbehør:

  • Hak grøntsagerne i skiver og server til den hjemmelavede burger