Go Back
Udskriv

Granola bar

Ingredienser

  • 75 g havregryn (finvalset)
  • 10 saftige og mellemstore dadler
  • 1 spsk. kokosolie (mandelsmør, peanutbutter osv. kan også bruges)
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 spsk. skyr eller yoghurt
  • 50 g bær (frosne eller friske)
  • evt. 1 spsk. chiafrø, finthakkede nødder, kerner eller andet

Sådan gør du

  • Kog bær i en gryde ved middelvarme til bærerne er tøede og let udkogte
  • Tag stenene ud af dadlerne og blend dem sammen med kokosolie i en minihakker, blender eller foodprocessor til det bliver en ensartet, cremet masse
  • Tilsæt havregryn og salt og blend yderligere
  • Fordel granolamassen i et lille fad eller bageform, der kan tåle at komme i fryseren. Tryk granolamassen godt ned i formen, så den hænger godt sammen. Brug evt. bagsiden af en spiseske
  • Fordel yoghurten udover granolamassen og top til sidst med bærkompotten og chiafrø
  • Opbevar granolabar massen i fryseren i ca. 3 timer til massen er frossen
  • Skær barerne ud i ønsket størrelser og opbevar dem i fryseren indtil de skal spises. Tag dem gerne ud 10min inden de skal spises