Go Back
+ servings
Udskriv

Grove pølsehorn

Antal 20 grove pølsehorn

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 3 spsk. olivenolie eller neutral olie
  • 100 g grahams mel
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • evt. ketchup
  • 20 små pølser (eller større pølser skåret i mindre)
  • sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt honning/sukker og æg
  • Tilsæt olie, grahamsmel og salt og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er smidig og blank
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60min
  • Del dejen i to og rul den ud vha. en kagerulle til en stor cirkel. Brug evt. lidt ekstra mel, så dejen ikke hænger fast i bordpladen
  • Del dejen i trekanter og placer en pølse i den brede ende af hver trekant
  • Placer evt. en anelse ketchup ved hver pølse, inden dejen rulles omkring
  • Pensl pølsebrødene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
  • Lad pølsebrødene efterhæve i ca. 30min inden de bages i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15min eller til de er let gyldne og gennembagte