Go Back
+ servings
Udskriv

Fastelavnsboller med fuldkorn

Antal 12 fastelavnsboller

Ingredienser

Dej:

  • 1 pakke Valsemøllen "fuldkorns boller"
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • Æg til pensling

Vanilje creme:

  • 2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse (maizena)
  • 1 tsk. vanilje

Glasur:

  • Flormelis
  • Vand
  • Frugtfarve
  • Krymmel

Sådan gør du

  • Følg instrukserne bag på pakken, Valsemøllen Fuldkorns boller
  • Pisk æg og mælk sammen i en gryde under opvarmning
  • Tilsæt sukker, majsstivelse og vanilje, og pisk til cremen bliver tyk
  • Lad cremen køle helt ned
  • Rul dejen ud og skær den i firkanter af 1 cm tykkelse og 5*5 cm i bredde
  • Placer en spiseskefuld creme i midten af dejen og form fastelavnsbollen omkring
  • Placer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med
    bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse under et klæde
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg
  • Bag bollerne som anført på pakken, og lad dem køle helt ned inden de pyntes med glasur og krymmel
  • Put flormelis i en skål og tilsæt koldt vand lidt ad gangen til den rette konsistens findes. Tilsæt evt. frugtfarve
  • Pynt fastelovnsbollerne med glasur og krymmel