Go Back
+ servings
Udskriv

Fastelavnsboller

Antal 12 fastelavnsboller

Ingredienser

Bolledej:

  • 1 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 120 g tempereret/blødt smør
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • æg til pensling

Vanilje creme:

  • 2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse (eller hvedemel)
  • 1 tsk. vanilje

Remonce:

  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g tempereret/blødt smør

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 2 tsk. kakaopulver
  • koldt vand

Sådan gør du

Bolledej 1:

  • Lun mælken til den er ca. 25 grader varm og oplæs gæren heri sammen med sukker
  • Tilsæt smør og æg og hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60-90 minutter

Vaniljecreme:

  • Pisk mælk og æg sammen i en gryde under opvarmning
  • Tilsæt sukker, mel og vaniljesukker til gryden og pisk fortsat til cremen koger og bliver tyk
  • Pisk i yderligere 2min ved lav varme og hæld cremen i en skål til afkøling

Remonce:

  • Rør sukker, marcipan og smør godt sammen ved lav omrøring til det bliver til en ensartet masse

Bolledej 2:

  • Del dejen i to og rul den ud til en stor firkant (skær evt. firkanten til)
  • Skær den store firkant ud i mindre firkanter på ca. 7*7cm
  • Placer teskefuld remonce og creme på hver firkant og saml fastelavnsbollen omkring
  • Placer fastelavnsbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg
  • Lad bollerne hæve ca. 30min under et klæde
  • Bag fastelavnsbollerne ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 20-25min eller til bollerne er gennembagte og let gyldne på toppen
  • Lad bollerne køle helt ned inden de pyntes med glasur

Glasur:

  • Bland flormelis, kakaopulver og en teske vand ad gangen godt sammen til det bliver til en jævn chokolade glasur
  • Placer en skefuld glasur på hver fastelavnsbolle og drys evt. med hakkede mandler eller andet pynt