Go Back
+ servings
Udskriv

Rugboller

Antal 12 rugboller

Ingredienser

  • 1 pakke Valsemøllen softkerne rugbrød
  • 2 pakker tørgær (følger med rugbrøds blandingen)
  • 7,5 dl vand
  • 100 g mælkechokolade knapper
  • 100 g hvide chokolade knapper
  • 100 g tranebær
  • 150 g nødder

Sådan gør du

  • Bland tørgær med mel blandingen fra rugbrødsblandingen
  • Tilsæt vand og ælt dejen godt sammen
  • Tilsæt chokolade og tranebær og bland dejen godt sammen
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Form bollerne vha. hænderne og vend dem i finthakkede nødder
  • Placer rugbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til bollerne bliver let gyldne