Go Back
Udskriv

Helstegt kylling

Ingredienser

Kylling

  • 1 kylling (ca. 1200g)
  • Evt. smeltet smør eller olivenolie
  • salt
  • 750 g rodfrugter
  • 50 g smør eller 2 spsk. olivenolie

Sauce:

  • 250 ml madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • sukker/ribsgele
  • salt

Sådan gør du

Kylling og rodfrugter

  • Vask og rens kyllingen både indvendigt og udvendigt og dup den tør med køkkenrulle
  • Skær gumpen og evt. også vingespidser af kyllingen
  • Smør evt. kyllingen ind i smeltet smør (eller olivenolie)
  • Drys salt udover hele kyllingen og smør det godt ind i skindet
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad således af rygsiden vender opad.
  • Skræl og skær rodfrugterne i mundrette stykker. Vend dem i smeltet smør eller olivenolie samt salt, og fordel dem i det ildfaste fad sammen med kyllingen
  • Steg kyllingen i ca. 20min og vend dernæst kyllingen om, så brystsiden vender opad og steg videre i ca. 15min
  • Brug evt. grillfunktionen til sidst, hvis skindet ikke er blevet sprødt

Sauce:

  • Saften/skyen fra kyllingen, der har lagt sig i det ildfaste fad sies gennem en sigte og over i en gryde
  • Bring saucen i kog og tilsæt fløde
  • Varm saucen op og smag til med salt, og sødme (sukker, ribsgele)
  • Jævn saucen med maizena og tilsæt sovsekulør for den brune farve