Go Back
+ servings
Udskriv

Marmorkage med kaffeglasur

Antal 1 mamorkage

Ingredienser

Marmorkage:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Kakao
  • Smør til formen

Kaffeglasur:

  • 50 g blødt smør (varm det evt. nogle sekunder i mikrobølgeovnen)
  • 300 g flormelis
  • 3 spsk. stærk kaffe (kan undlades)
  • 3 spsk. kakao
  • Vand til rette konsistens

Sådan gør du

Marmorkage:

  • Rør sukker og smør sammen til det er ensartet og cremet
  • Tilsæt æggene en ad gangen og rør imens
  • Rør hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål for sig så der ikke længere er nogle klumper
  • Tilsæt melblandingen lidt ad gangen til dejen
  • Tag en tredjedel af dejen fra og rør den sammen med kakaopulver
  • Tag en springform, ca. 22cm i diameter, og smør den med smør i bunden og på kanterne
  • Placer et lag vaniljedej i bunden, så et lag chokoladedej og til sidst endnu et lag vaniljedej
  • Kør evt. en kniv en anelse rundt i den ubagte dej, så der opstår et marmormønster
  • OBS! vær opmærksom på at kagen hæver meget i midten, så sørg for, at få dejen godt ud til kanterne
  • Bag din marmorkage i ovnen ved 175graders varme i ca. 40min eller til den er gennembagt. Tjek evt. med en kødnål
  • Lad kagen køle af inden der tilføres glasur

Kaffeglasur:

  • Bland alle ingredienserne sammen og tilfør evt. en smule vand indtil rette konsistens opnåes
  • Smør glasuren ud på kagen og server din marmorkage med det samme