Go Back
+ servings
Udskriv

Kerneboller

Antal 12 kerneboller

Ingredienser

  • 2,5 dl lunken vand (koldt vand hvis den skal koldhæves)
  • 25 g gær (7g hvis den skal koldhæves)
  • 1 tsk honning
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskar kerner
  • 30 g hampefrø
  • 30 g chiafrø
  • 1 tsk. salt
  • 200 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær og honning i vand
  • Tilsæt frø og kerner og lad det gerne ligge i blød i nogle minutter
  • Tilsæt hvedemel og salt lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time
  • Form bollerne og pensl dem med vand
  • Drys med frø og kerner og bag dem i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 10-15min eller til bollerne er gennembagte og let gyldne. Dette afhænger meget af hvilken ovn man bruger