Go Back
+ servings
Udskriv

Æblesnegle med vanilje

Antal 24 æblesnegle

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • en knivspids salt
  • 125 g blødt/stuetempereret smør
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • æg til pensling

Remonce:

  • 150 g blødt/stuetempereret smør
  • 150 g rørsukker
  • 2 søde æbler
  • 2 tsk. vanilje eller kornene fra en vaniljestang
  • Evt. flormelis til glasur

Sådan gør du

  • Dej:
  • Lun mælken til den er ca. 25 grader varm og oplæs gæren heri
  • Tilsæt sukker og opløs det i mælken
  • Tilsæt salt, æg, smør og bland det godt rundt
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen til den rette konsistens findes.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 60-90min)
  • Del dejen i to og rul den ud vha. en kagerulle og evt. en anelse mel på bordet, til en rektangel

Remonce:

  • Skræl æblerne og riv dem groft på et rivejern
  • Bland æbler med smør og sukker til det bliver en ensartet masse
  • Fordel halvdelen af remoncen på den ene rektangel og den anden halvdel på den anden
  • Rul dejen sammen til en pølse og skær æblesneglene ud med en kniv
  • Placer sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg
  • Lad sneglene hæve i yderligere 30min
  • Bag sneglene i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til de er blevet let gyldne
  • Pynt evt. sneglene med glasur, når de er kølet af. Glasur laves ved at blande flormelis med en anelse vand