Go Back
+ servings
Udskriv

Mexicansk kyllingefad

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små/mellemstore kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 350 g kylling (inderfilet eller bryst kød)
  • 2 spsk. mexicansk krydderi blanding
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g tacosauce
  • 200 g revet cheddar ost
  • 1-2 modne avokadoer
  • 2 forårsløg
  • evt. kørvel, koriander eller anden krydderurt
  • 1 tsk. salt (gerne flagesalt)

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne grundigt og skær dem i mundrette stykker
  • Vend kartoflerne i olivenolie og salt og fordel dem i et stort ildfast fad
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Skær evt. kyllingekødet i mundrette stykker og steg det på en meget varm pande sammen med olivenolie og krydderiblanding. Kødet skal have en flot stegeskorpe, men skal endnu ikke være gennemstegt
  • Hæld tacosauce på panden, bland det rundt med kyllingen og hæld det så på fadet med kartoflerne
  • Lad retten bage videre i ovnen i ca. 40min eller til kartoflerne er bagt møre
  • Vend cheddar ost rundt i fadet og lad det bage videre i 2-5min
  • Skær avokado i tern og snit forårsløg fint som alt sammen drysses på retten inden servering