Go Back
Udskriv

Jordbærtærte

Ingredienser

Tærtebund:

  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk. flormelis
  • 175 g hvedemel
  • 1 æggeblomme

Mazarinfyld:

  • 100 g smør
  • 80 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 40 g hvedemel

Vaniljecreme

  • 2 æg
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk. vanilje
  • 250 ml fløde

Fyld:

  • ca. 350g jordbær
  • 75 g chokolade

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Skær smør i små tykker og smuldr det med kagehvedemel
  • Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen
  • Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne
  • Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60min
  • Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder
  • Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 graders traditionel ovn i ca. 10min

Mazarinfyld:

  • Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
  • Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere
  • Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20min
  • Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
  • Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist

Vaniljecreme:

  • Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
  • Put det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring
  • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt
  • Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen
  • Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig
  • Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring
  • Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens
  • Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned
  • Pisk fløden til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen
  • Fordel vaniljecremen på tærtebunden
  • Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden