Go Back
+ servings
Udskriv

Grahamsboller

Antal 12 fuldkornsboller

Ingredienser

  • 2 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 50 g blødt/stuetempereret smør eller olie
  • 200 g grahamsmel
  • 50 g finvalset (og gerne malet. Kan gøres på en minihakker) havregryn
  • 1 stort æg
  • 1 tsk. salt
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt honning (eller sukker)
  • Mal gerne havregryn vha. f.eks en minihakker
  • Tilsæt fedtstof, grahamsmel, havregryn og æg og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Gerne på en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90min
  • Form bollerne. Hver bolle skal ca. veje 70g og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad bollerne hæve yderligere 45min med et klæde over sig
  • Pensl fuldkornsbollerne med sammenpisket æg og drys evt. med havregryn, korn eller hvedemel
  • Bag bollerne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 15-20min eller til bollerne er blevet let gyldne