Go Back
+ servings
Lasagne
Udskriv

Lasagne

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Bolognese:

  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400-500 g hakket oksekød
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 400 ml hakket tomat
  • 70 g tomatpure
  • smages til med salt
  • evt. lidt vand

Bechamelsauce:

  • 70 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • smages til med salt

Lasagne:

  • 100 g mozzarella ost
  • lasagneplader

Sådan gør du

Bolognese:

  • Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde med olivenolie til de bliver bløde og glasagtige
  • Tilsæt hakket oksekød og krydderier og svits kødet til det er gennemstegt
  • Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og lad retten koge op
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og vand.
  • Lad retten simre så længe tid er

Bechamelsauce:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel
  • Rør grundigt og tilsæt mælk og muskatnød
  • Lad bechamelsaucen langsomt koge op til den bliver tyk, og smag til med salt

Lasagne:

  • Pensl et lasagnefad med olivenolie og placer et lag lasagneplader i bunden
  • Fordel nu bolognese og dernæst bechamelsauce i fadet. Fortsæt til fadet er fyldt
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 35-40min eller til lasagne pladerne er blevet bløde. Drys mozzarella ost på lasagnen efter den har bagt halvdelen af tiden