Go Back
+ servings
Udskriv

Teboller

Antal 24

Ingredienser

Teboller

  • 4 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g smør
  • 850 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Pensling:

  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl sødmælk

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt sukker
  • Smelt smør og tilsæt det til vandet sammen med æg
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 90min
  • Form bollerne (ca. 50g pr. bolle). Brug evt en anelse mel til fingrene
  • Placer tebollerne på en bageplade med bagepapir og med et klæde over, og lad dem hæve yderligere 30-60min
  • Pensl tebollerne med sammenpisket æggeblomme og sødmælk
  • Bag tebollerne ved 180 graders varme i ca. 15min