Go Back
Udskriv

Grahamsbrød

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk honning
  • 250 g grahamsmel
  • 40 g blødt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt honning
  • Tilsæt grahamsmel og rør det rundt til en ensartet grød
  • Tilsæt smør (opvarm det evt. kort i mikrobølgeovnen, hvis det er for hårdt)
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-90min. Brug evt. en hævekurv der forinden drysses med et gavnmildt lag hvedemel
  • Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp hænderne i vand og lad lidt vanddråber falde over overfladen på brødet uden at pensle det
  • Bag grahamsbrødet i en forvarmet ovn ved 200 graders varmluft i ca. 25-30min eller til brødet er gennembagt