Go Back
+ servings
Pizzadej
Udskriv

Pizzadej

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 10 minutter
Antal 3 pizzaer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 50 g durummel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 275 g tipo 00 hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand
  • Tilsæt durummel og rør det godt rundt
  • Tilsæt salt, olivenolie og tipo 00 hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt dejen glat og ensartet i 15 minutter på køkkenbordet eller 5 minutter ved lav hastighed på røremaskinen og derefter 5 minutter ved høj hastighed
  • Saml dejen og placer den i en skål til hævning
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time
  • Del dejen i tre lige store dele og lad dem efterhæve på køkkenbordet med en anelse hvedemel under og et klæde over i ca. 30min, hvis tiden er til det
  • Placer en bagesten, bagestål, pizzasten eller bageplade i ovnen og lad den varme op i ca. 30min ved højst temperatur (alm. under og over varme). Almindelige ovne har typisk et maks på 275 grader
  • Rul pizzaerne ud og placer en pizzabund på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel den ønskede topping på pizzabunden
  • Tip pizzabunden over på det varme bagestål og bag pizzaen ved 275 graders varme i ca. 10min eller til pizzaen er blevet sprød og let gylden i kanterne