Go Back
+ servings
Kanelsnegle kage
Udskriv

Kanelsnegle kage

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 15 minutter
Antal 2 kanelsnegle kager

Ingredienser

Kanelsnegle:

  • 50 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 125 g stuetempereret smør
  • 1/4 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Remonce:

  • 125 g stue tempereret smør
  • 125 g brun farin
  • 1-2 spsk. stødt kanel
  • 1 æg til pensling

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • 1/2 dl koldt vand

Sådan gør du

Kanelsnegle kage:

  • Lun mælken til den er ca. 25 grader varm
  • Opløs gær og sukker heri
  • Tilsæt stue tempereret smør, salt og hvedemel lidt ad gangen
  • Ælt dejen godt igennem til den er smidig og glat. Brug gerne en røremaskine
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Del dejen i to og rul hver dej stykke ud til en rektangel

Remonce:

  • Bland blødt smør med kanel og brunfarin til en ensartet masse
  • Fordel halvdelen af remoncen på den ene rektangel og rul dejen til en aflang pølse
  • Skær pølsen ud i skiver og placer kanelsneglene i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Sneglene skal placeres ca. 1 cm fra hinanden
  • Pensl kanelsneglekagerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180 graders varme, varmluft i ca. 15min eller til kagerne er let gyldne og gennembagte.

Glasur:

  • Bland ingredienserne til glasuren godt sammen og fordel det ud på de afkølede kager