Go Back
+ servings
Sød kartoffel gryde
Udskriv

Sød kartoffel gryde

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. spidskommen
  • 500 g sød kartoffel
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 grøntsags boullion terning
  • 400 g kikærter, ca 1 dåse
  • 100 g grønkål
  • Smages til med salt og ekstra krydderier
  • Serveres med ris og fint hakkede nødder (f.eks. peanuts, mandler eller cashewnødder)

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olie og krydderier til de bliver bløde og glasagtige
  • Vask kartoflerne grundigt og skær dem i mundrette bidder (behold skrællen på)
  • Steg kartoflerne i et par minutter i gryden og tilsæt dernæst kokosmælk og boullion terning
  • Lad det simre ved lav temperatur i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er kogt møre. Rør grundigt undervejs så saucen ikke brænder på eller skiller
  • Hak grøn kål groft og tilsæt kålen sammen med kikærter. Lad det simre i et par minutter til kålen falder sammen
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og server retten til ris og finthakkede nødder