Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Sød kartoffel gryde
Forb. tid
30
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Maria Vestergaard
Ingredienser
1
løg
2
fed
hvidløg
2
spsk.
olie
2
tsk.
karry
1
tsk.
gurkemeje
2
tsk.
spidskommen
500
g
sød kartoffel
2
dåser
kokosmælk
1
grøntsags boullion terning
400
g
kikærter, ca 1 dåse
100
g
grønkål
Smages til med salt og ekstra krydderier
Serveres med ris og fint hakkede nødder (f.eks. peanuts, mandler eller cashewnødder)
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olie og krydderier til de bliver bløde og glasagtige
Vask kartoflerne grundigt og skær dem i mundrette bidder (behold skrællen på)
Steg kartoflerne i et par minutter i gryden og tilsæt dernæst kokosmælk og boullion terning
Lad det simre ved lav temperatur i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er kogt møre. Rør grundigt undervejs så saucen ikke brænder på eller skiller
Hak grøn kål groft og tilsæt kålen sammen med kikærter. Lad det simre i et par minutter til kålen falder sammen
Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og server retten til ris og finthakkede nødder