Go Back
+ servings
Udskriv

Tærte med oksekød

Antal 4 personer

Ingredienser

Tærtedej:

  • 180 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk. koldt vand

Tærtefyld:

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • 3 æg
  • 200 g fetaost
  • 200 g hytteost (cremefraise kan også bruges)
  • 50 g revet mozzarella ost
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 1-2 rødløg
  • evt. frisk timian til servering

Sådan gør du

  • Tærtedej:
  • Bland hvedemel med salt
  • Skær smør i tern og smulr det i melet til det ligner fint revet ost
  • Tilsæt koldt vand og saml tærtedejen hurtigt med hænderne og ælt den godt igennem
  • Rul den ud vha. kagerulle eller pres den ud i en tærteform (ca. 22cm i diameter)
  • Prik huller i tærtebunden og stil den gerne på køl i 30min inden den forbages
  • Forbag tærtebunden i 10min ved 175 graders varmluft

Tærtefyld:

  • Steg oksekød med olivenolie i en gryde eller en pande ved høj varme.
  • Tilsæt krydderier og tag kødet af plusset så snart det er gennemstegt. Det må ikke stå for længe, så saften fra kødet fordamper
  • Pisk æggene luftige
  • Smuldr feta ost og tilsat alle ingredienserne til æggemassen undtagen rødløg
  • Fordel fyldet udover tærtebunden
  • Skær rødløg i løgringe og fordel løgene udover tærtefyldet
  • Bag oksekødstærten i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og let gylden