Udskriv

Kylling tikka masala

Antal 4 personer

Ingredienser

Marinade:

  • 520 g kylling inderfilt, 2 pakker Frijsenborg kylling
  • 1 dl natural yoghurt
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær

Sauce:

  • 2 spsk. smør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 dl vand
  • 1 hønse boullionterning
  • 70 g tomatpure
  • 500 ml madlavningsfløde
  • smages til med salt
  • Serveres med ris, naanbrød eller pandebrød

Sådan gør du

Marinade

  • Skær kylling i store mundrette bidder.
  • Vend kylling i yoghurt, krydderier, citronsaft og fint presset hvidløg og ingefær
  • Vend marinaden godt rundt i en skål og stil den
    i køleskabet i mindst 30min. Marinaden kan sagtens stå natten over og give smag til kødet
  •  Hæld marinaden med kødet i et ildfastfad og bag
    det i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20-25min eller til kødet er
    gennemstegt, og overfladen er blevet let gylden

Sauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med
    smør til løgene bliver bløde og glasagtige
  • Tilsæt krydderier og steg yderligere i et par
    minutter
  • Tilsæt kylling med marinaden, vand, tomatpure og
    boullion terning
  • Lad saucen koge op og lad den simre under låg
    ved lav varme i ca. 15-30min
  • Tilsæt fløde til saucen, lad det langsomt koge
    op, og smag til med salt