Go Back
+ servings
Udskriv

Madpandekager med græskar

Antal 8 madpandekager

Ingredienser

Madpandekager med græskar:

  • 250 g hokkaido græskar
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 2,75 dl mælk
  • 150 g Grahams mel (hvedemel kan også bruges)
  • 1 tsk. salt
  • Smør til stegning

Mexicansk oksekøds fyld:

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 løg
  • 1 spsk. mexicansk krydderi blanding
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 spidskål
  • 2 røde peberfrugter
  • 100 g mozzarella ost
  • 1/2 bundt persille

Sådan gør du

Madpandekager med græskar

  • Skræl græskaret og skær det i tern
  • Kog græskarternene i en gryde med vand i ca. 20min eller til græskarkødet er blevet mørt. Tilsæt evt. mere vand hvis vandet fordamper for hurtigt, og hold øje med, at det ikke brænder på. Det koges bedst med låg på og ved lavt blus
  • Blend eller mos græskar, så der ingen klumper findes
  • Pisk æg luftigt og tilsæt de øvrige ingredienser
  • Steg madpandekagerne på en stegepande med smør eller olie til de er let gyldne på begge sider

Mexicansk oksekøds fyld:

  • Hak løg og steg dem bløde på en pande med olivenolie
  • Tilsæt mexicansk krydderiblanding og oksekød og steg til kødet er gennemstegt
  • Skær spidskål og rød peber i fine strimler og steg det i et par minutter på en pande med olivenolie
  • Smag til med salt og fyld grøntsags fyldet og oksekødsfyldet i madpandekagerne
  • Fold pandekagerne tæt sammen og placer dem i et ildfast fad
  • Drys med mozzarella ost og bag pandekagerne i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 10min
  • Hak persille fint og drys på pandekagerne inder servering
  • Server evt. med hjemmelavet guacamole, tomatsalsa eller yoghurt dressing