Go Back
+ servings
Udskriv

Julebrownie

Antal 6 personer

Ingredienser

Jule brownie:

  • 3 æg
  • 275 g Dansukker bagesukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 130 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt kanel

Topping:

Sådan gør du

Jule brownie:

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt chokoladen. Bland chokoladeblandingen godt sammen
  • Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen
  • Tilsæt de tørre ingredienser til kagedejen og rør kage dejen glat og ensartet
  • Tilsæt chokoladeblandingen og rør yderligere til der ikke længere ses nogle klumper
  • Hæld kagedejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 30min
  • Lad kagen køle helt af i køleskabet inden den pyntes

Topping:

  • Smelt mørk chokolade og fordel det ud på brownien
  • Bland nødder, tranebær og hvid chokolade sammen i en skål og fordel det ud på chokoladelaget
  • Sæt kagen på køl og skær den først ud i skiver, når chokoladen er størknet helt