Udskriv

Mexicansk suppe

Antal 4 personer

Ingredienser

Mexicansk suppe:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. paprika
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 400 g kyllingebryst
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70 g tomatpure
  • 1 grøntsagsboullion terning
  • 1 L vand
  • Saften fra 1 lime
  • 250 ml madlavningsfløde (gerne 18%)
  • 1 dåse kidney bønner eller sorte bønner
  • Smag til med salt

Topping og tilbehør:

  • 500 g sød kartoffel
  • 2 spsk. olivenolie
  • evt. koriander, avokado og nachos chips til servering

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde med olivenolie
  • Tilsæt krydderier og svits det i et par minutter uden at det brænder på
  • Skær kylling i mundrette stykker, og steg det til kødet får en let gylden overflade
  • Tilsæt hakkede tomater, boullion, vand og limesaft og lade det langsomt koge op
  • Lad retten simre under låg i ca. 30min og bag sødekartoflerne imens ved at skære kartoflerne i små tern (behold skrællen på), hvorefter de vendes i olivenolie og flagesalt og bage i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min eller til de er gennembagte og let sprøde på overfladen
  • Tilsæt bønner til suppen. Lad retten simre videre i ca. 5 min.
  • Server den mexicanske suppe med bagt sød kartoffel tern, friske koriander, nachos chips, avokado, brød, cremefraise eller hvad man kan lide