Udskriv

Marokkansk kylling med kikærter

Antal 4 personer
Forfatter Maria Vestergaard

Ingredienser

Kikærtesauce:

  • 2 løg
  • et fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. Kanel
  • 1 tsk. gurkemeje
  • en dåse hakkede tomater
  • en dåse kikærter
  • 4 dl vand
  • en lille håndfuld tranebær, rosiner eller tørrede abrikoser
  • evt. en boullion terning med smag af kylling
  • Salt

Kylling:

  • en hel kylling
  • en tsk. gurkemeje
  • en tsk. spidskommen
  • en tsk. salt
  • 3 spsk. Olivenolie

Ris:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • en tsk. safran
  • en tsk. gurkemeje
  • en tsk. salt
  • ris til fire personer

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olie
  • Tilsæt krydderierne og steg dem i et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, kikærter, vand, boullion og Castus frugtstænger og kog det hele op
  • Hæld kikærtesaucen i et stort ildfast fad eller en mindre bradepande
  • Vask kyllingen og skær gumpen af
  • Bland krydderierne til kyllingen med olie og smør hele kyllingen ind i krydderiblandingen
  • Placer kyllingen i fadet med kikærtesaucen og steg det hele i ovnen ved 180 graders varme i ca. 45min. Tilsæt evt. mere vand undervejs hvis saucen fordamper for meget ind
  • Skær løg og hvidløg og svits dem i en gryde med krydderier og de ukogte ris i et par minutter ved middel varme