Udskriv

Kylling i svampesauce med timian

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 800 g kyllingelår
  • en pakke bacon (ca. 150g)
  • 500 g svampe (f.eks brune champignoner)
  • 3 dl vand
  • 1 hønseboullionterning
  • 500 ml madlavningsfløde (f.eks 18%)
  • 1 tsk. timian (eller frisk timian)
  • en lille håndfuld hasselnødder
  • Serveres med ris eller kartoffelmos

Sådan gør du

  • Steg kyllingelårene i olie på en varm sauter pande. Steg kødet til det har en flot, gylden skindside.
  • Tag kyllingelårene af panden og steg bacon skåret i tern til det bliver sprødt
  • Skyl svampene grundigt og steg dem på panden med bacon ved høj varme til de er skrumpet ind
  • Læg kyllingelårene tilbage i panden og hæld vand (eller hvidvin) og boullionterning over kødet
  • Lad retten simre i ca. 20-30min
  • Hæld fløde i retten. Varm det langsomt op så saucen ikke skiller, og smag evt. til med salt
  • Lad retten simre ved lav varme i 5-10min og server med ris eller kartoffelmos