Udskriv

Tærte med laks og spinat

Antal 1 madtærte

Ingredienser

Tærtedej:

  • 175 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • evt. mel til at rulle tærtedejen ud
  • Smør til at smøre formen med

Tærtefyld:

  • 3 æg
  • 250 g creme fraise (eller hytteost)
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 225 g fesk laks
  • 200 g optøet spinat (hvis man bruger frisk spinat, skal det først steges på en pande)
  • 50 g mozzarella ost
  • evt. urter

Sådan gør du

Tærtedej:

  • Skær smør i små tern og smuldrer det i melet til dele ligner smuldret ost
  • Tilsæt vand og salt og ælt dejen grundigt sammen
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30min (eller fryseren i 10min)
  • Rul dejen ud med en kagerulle (brug evt en anelse mel) og placer tærtedejen i bunden af en smurt tærteform. Dejen kan også bare fordeles ud i tærtebunden uden at den forinden rulles ud. Sørg dog blot for, at dejen er lige tyk alle steder og kommer godt op ad kanterne
  • Prik huller i tærtebunden med en gaffel forskellige steder, og forbag tærten i ovnen ved 220 graders varme (almindelig ovn) i ca. 10min

Tærtefyld:

  • Pisk æg, cremefraise, salt og muskatnød godt sammen i en skål og hæld det på den forbagte tærtebund (ost kan evt. blandes i fyldet)
  • Skær laks i mundrette stykker og placer laks på tærten sammen med optøet spinat der er drænet for vand
  • Bag tærten midt i ovnen ved 180 graders varme i ca. 40min eller til tærten er gennembagt og let gylden på toppen (tjek ved at stik en gaffel i tærten). Når der er 10min tilbage af bagetiden, toppes madtærten med ost, inden den bages færdig
  • Lad tærten køle af, så den kan nå at sætte sig, inden den serveres