Udskriv

Foccacia brød

Ingredienser

Foccacia brød:

  • 4 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 500 g hvedemel (gerne tipo 00 hvedemel)

Topping:

  • 2 tsk. flagesalt
  • en lille håndfuld frisk rosmarin
  • 50 g sorte oliven

Sådan gør du

  • Opløs gær i lunken vand og lad det stå i et par minutter
  • Tilsæt olivenolie, salt og hvedemel og ælt dejen godt igennem. Dejen skal helst æltes 10-15min og gerne på en røremaskine ved mellem hastighed
  • Hæld dejen i en skål smurt med olivenolie og lad den hæve i to timer med et klæde over sig og gerne ved en god stue temperatur
  • Smør et "slip-let-fad" eller lille bradepande med olivenolie og hæld dejen heri
  • Prik huller i dejen med fingrene og drys med olivenolie, flagesalt, frisk rosmarin og oliven skåret i halve
  • Lad dejen hæve yderligere 30min med klædet over sig
  • Bag foccacia brødet i ovnen ved 220 graders varme (varmluft) i ca. 20-30min