Udskriv

Tyrkiske frikadeller

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 400-500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • 1,5 tsk salt
  • 1/4 tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • evt en håndfuld persille
  • evt en lille håndfuld mynte
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint
  • Bland løg med hakket oksekød, rasp, æg og krydderier
  • Hak evt. krydderurter og tilsæt farsen
  • Bland farsen godt sammen og form dem som runde kødboller
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Steg de tyrkiske kødboller på en varm pande med olivenolien, så de får en flot gylden farve
  • Lad kødbollerne bage færdig i ovnen i ca. 7-10min