Udskriv

Fødselsdagsboller

Antal 24 fødselsdagsboller

Ingredienser

Fødselsdagsboller

  • 4 dl lunken vand
  • 10 g gær (50g hvis de ikke skal koldhæves)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g blødt/stuetempereret smør
  • 850 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g chocolate chips/hakket mørk chokolade

Pensling

  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl sødmælk
  • 100 g chokolade

Sådan gør du

Fødselsdagsboller

  • Opløs gær i vand og tilsæt sukker. Rør rundt til sukkeret er opløst
  • Tilsæt smør og rør godt rundt
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen
  • Tilsæt chocolate chips eller hakket mørk chokolade til dejen. Ælt dejen godt igennem. Gerne 5-10min
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og lad den koldhæve natten over (hvis dejen ikke koldhæves, kan den hæve på køkkenbordet i ca. 1,5time med i stedet 50g gær)
  • Form bollerne og placer dem på bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i mindst 30min (gerne længere tid)
  • Pensl med sammenpisket æggeblomme og mælk og bag dem ved 180 graders varmluft i ca. 12-15min
  • Lad bollerne køle af og smelt chokolade
  • Tegn bjørneansigter på bollerne vha. en sprøjtepose og lad chokoladen størkne