Udskriv

Vegansk pastaret med cashewpesto

Antal 4 personer

Ingredienser

Cashewnøddepesto:

  • 100 g cashewnødder (man kan godt bruge saltede)
  • Saften fra 1 citron
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 moden avokado
  • 1/4 - 1/2 dl vand

Pastaret:

  • 400 g spaghetti eller pasta
  • 1 stor squash
  • Olivenolie til stegning
  • 50 g cashewnødder

Sådan gør du

Cashewnøddepesto:

  • Blend cashewnødder med citronsaft, basilikumblade, olivenolie, hvidløg og avokado. Brug en foodprocessor eller minihakker
  • Tilsæt vand indtil den ønskede konsistens opnåes 
  • Smag til med salt og evt. ekstra citronsaft, hvidløg og basilikum

Vegansk pastaret:

  • Kog spaghetti som anført på pakken (jeg koger det altid sammen med salt og olivenolie)
  • Hak cashewnødder groft og rist dem på en tør, men meget varm pande
  • Vend den færdigkogte spaghetti med pestoen og drys med ristede cashewnødder, frisk basilikum og revet citronskal
  • Skær squash i skiver og steg det på en pande med olivenolie (jeg bruger en grillpande)
  • Server de grillede squash skiver til pastaretten