Udskriv

Chokoladesnegle

Antal 18 snegle med chokolade

Ingredienser

Chokoladesnegle:

  • 50 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 125 g blødt/stuetempereret smør
  • en knivspids salt
  • 1 æg
  • 500-550 g hvedemel
  • æg til pensling

Remonce:

  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g marcipan
  • 100 g blødt/stuetempereret smør
  • 100 g sukker
  • 100 g mørk chokolade til pynt
  • en håndfuld pistacie nødder

Sådan gør du

Chokoladesnegle:

  • Lun mælken til den er ca. 25 grader varm og opløs gær heri
  • Tilsæt sukker og blødt smør og rør godt rundt i massen
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min

Remonce:

  • Hak chokolade fint
  • Riv marcipan på et rivejern og bland det godt sammen med chokolade, smør og sukker
  • Del dejen i to og rul den ud til en aflang firkant. Fordel halvdelen af remoncen på den udrullede dej, og rul dejen til en pølse
  • Skær chokoladesnegle ud med en skarp kniv og placer sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pensl chokoladesnegle med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt under et klæde i ca. 45min
  • Bag chokoladesnegle ved 180 graders varmluft i ca. 12-15min og lad dem køle helt af på en bagerist
  • Smelt chokolade og dryp det i et cirkulært mønster over sneglene
  • Hak pistacienødder og drys dem på chokoladesneglene. Lad chokoladen størkne inden de serveres