Vintersalat

Vintersalat

Denne vintersalat med spidskål, grønkål, æbler og granatæble kerner smager dejligt. Salaten er en skøn tilbehørs ret, som passer utrolig godt til forskellige kødretter indeholdende både oksekød, fisk og kylling. Dertil indeholder vintersalaten forskellige elementer i form af sprød spidskål, cremet dressing og sød frugt.

Inspiration til salater: Spidskål salat og Grønkåls salat

Opskrift på vintersalat

Vintersalat

Vintersalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat:

  • 50 g grønkål
  • 100 g spidskål
  • 1 æble
  • 1/2 rødløg
  • 1 håndfuld granatæble kerner
  • 50 g valnødder
  • salt og peber

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citron saft
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Riv grønkål og spidskål i grove skiver
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen med knust eller finthakket hvidløg og masser dressingen ind i kålen, så den falder en anelse sammen
  • Fordel kålen ud på et fad eller stor tallerken
  • Skær æble og rødløg i tynde skiver og fordel det udover kålsalaten
  • Fordel granatæble kerner og valnødder udover salaten
  • Drys med flagesalt og peber

Vinter salat

Kålsalat med æble og granatæble kerner

På en bund af kål kan man lave virkelig mange smagfulde vintersalater. Grønkål og spidskål er helt klassisk og nemt at få fat i. Ofte kan grønkål købes, hvor det i forvejen er skyllet og rengjort, hvilket gør tilberednings arbejdet en del nemmere og hurtigere. Spidskål er modsat grønkål ret nemt at arbejde med, og kræver heller ikke at blive masseret i dressing på samme måde som grønkål, for at fibrene bliver mere medgørlige. Derudover kan hvidløg kål, gulerødder, rødkål og rød spidskål også bruges som bund i en hjemmelavet vinter salat.

Inspiration til salater: Rødkål salat og Hjemmelavet rødkål

Kål salat

Ingredienser til vintersalat

  • Dressing/marinade: Når man laver kål salater, er det især vigtigt at bruge dressing som blødgør kålen og giver smag til salaten. Olivenolie, eddike/citronsaft, sennep, hvidløg, honning, salt og peber. Disse ingredienser indgår ofte i en klassisk marinade til kål salater.
  • Frugt og bær: Æble, appelsin, granatæble kerner, blåbær, pære og mange flere frugter er søde og let syrlige i smagen, hvilket afbalancerer dressingen rigtig godt.
  • Nødder: Hasselnødder, mandler, valnødder mm. drysses på en vintersalat og giver sprødhed og sunde umættede fedtsyrer.

Inspiration til salater: Gulerods salat og Råkost salat

Vinter salat som tilbehørs ret

Der er ingen tvivl om at denne vintersalat gør sig rigtig godt som en klassisk tilbehørs ret til særligt gammeldags, dansk mad. Det vil sige kartofler, sovs og kød i en eller anden form. Derudover smager vintersalaten også dejligt som måltidssalat. Hvis man har en rest salat tilbage fra gårsdagens aftensmad, kan vintersalaten derfor sagtens agere frokost salat næste dag.

Del på print

2 kommentarer til “Vintersalat”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering