Vegetarisk rød karry med linser

Vegetarisk rød karry Vegetarisk rød karry med linser
Vegetarisk rød karry smager mindst lige så godt, som versionen med kylling. Sidst nævnte laver jeg dog også virkelig tit, men en kødfri version der i stedet indeholder linser, er virkelig også lækkert.

Kødfri rød karry med linser

Vegetarisk rødkarry Vegetarisk redcurry

Jeg har virkelig fået mig en lille kødelsker i spiloppen, og hvis jeg skal være helt ærligt, så brokkede hun sig noget så gevaldigt over, at denne asiatiske ret ikke indeholdte kylling. En halv portion spiste hun dog, hvorimod lillebror nedlagde hele tre tallerkner fulde med vegetarisk rød karry. Næste gang har jeg derfor lovet hende at tilsætte kød. Jeg selv elsker dog denne vegetariske version, og kan faktisk endnu bedre lide, når den blot indeholder linser.

Inspirationen til retten kommer fra min skønne veninde og kollega, Julie Brrun, som driver en fantastisk blog. Hele hendes univers er utrolig nede på jorden og alt hvad hun deler er i øjenhøjde med hendes læser. Hvilket jeg er helt sikkert på, er grunden til at hun har så stor en succes. Opskrifterne er sunde, børnevenlige og i mine øjne meget nemme at gå til. Den finere madlavning, gør hun ligesom mig, ikke så meget ud af. Det er istedet hverdags køkkenet, som er i fokus.

Vegetarisk red curry Kødfri rød karry

Den bedste opskrift på vegetarisk rød karry

Hvis det skal være helt rigtigt og traditionelt, så laver man selvfølgelig sin egen røde karrypasta selv, når man laver vegetarisk rød karry. Dette har jeg dog aldrig prøvet før, men tænker, at det er noget jeg i den grad har til gode. Min karrypasta er derfor altid købt i mit lokale supermarked, og jeg plejer at vælge en medium stærk karry pasta. Når jeg så tilbereder retten, så smager jeg utrolig meget til undervejs. Mine børn skal selvfølgelig kunne spise med af min red curry, så den må heller ikke være for stærk, men det afhænger altså virkelig meget af, hvilken karrypasta man har købt. Denne gang endte jeg med at bruge 1/2 lille bøtte pasta, som absolut ikke blev for stærk, men blot smagte min opskrift på vegetarisk rød karry, utrolig godt til. Derudover svitser jeg altid lidt ekstra krydderier sammen med min karrypasta. Det bliver til sidst en himmelsk smagsoplevelse.

Inspiration til asiatiske retter: Vegetarisk karrygryde med kikærter og Kylling i kokos- og peanutbuttersauce

Vegetarisk red curry med linser

Vegetarisk rød karry

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

Red curry:

 • 2 spsk. sesamolie (eller neutral olie)
 • 2-4 tsk. rød karrypasta
 • 1 tsk. karry
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 1/2 tsk. gurkemeje
 • 5 forårsløg
 • 2 gulerødder
 • 1/2 friskt spidskål
 • 2 dåser kokosmælk
 • 0,5 L vand
 • 2 dl røde linser
 • en grøntsags boullion terning
 • smages til med salt
 • Serveres med ris

Sådan gør du

 • Hak forårsløg og svits krydderierne sammen med løg, olie og karrypasta
 • Skær gulerødder i skiver og spidskål i fine strimler og svits grøntsagerne i gryden et par minutter
 • Tilsæt kokosmælk, vand og boullionterning og lad det koge langsomt op
 • Tilsæt linser og lad det simre under låg i ca. 30min eller til linserne er blevet bløde
 • Smag til med salt 
 • Server din red curry med ris, og f.eks koriander og cashewnødder

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering