Tunsalat – nemt og lækkert!

Tunsalat er simpelt, utrolig nemt at lave, og kan både tages med på madpakke eller laves til et frokost arrangement.

Tunsalat Tun salat

Opskrift på tunsalat med urter

Tun salat på rugbrød er helt enkelt, men alligevel noget særligt. Ligesom alle andre salater, så skiller en opskrift på tunsalat sig ud fra andet pålæg, ved at være en smule mere delikat. Måske fordi man ikke får det så tit, smager det ekstra dejligt en gang imellem i weekenderne. For det er netop der vi får det. Især om søndagen disker jeg op med en lækker frokost til vores rugbrød. Her er tunsalat ofte på menuen sammen med for eksempel denne opskrift på æggesalat med hytteost eller min yndlings laksesalat, der virkelig også begge smager skønt.

Tunsalat med cremefraise Tunsalat på rugbrød

Tunsalat – til en god frokost og madpakke

Læs også gerne: Hjemmelavet remoulade, Broccolitærte med æg og hytteost og Løgkompot af rødløg

Rugbrød og citron Tun i salat

En tunsalat kan jo varieres i det uendelige, og dermed altid gøres interessant i madpakken eller til frokost en søndag derhjemme. Purløg, majs, rød peberfrugt og tomat er alle gode forslag til, at få sin tunsalat til både at smage og se anderledes ud. På den måde, kan børnene (og de voksne) både spise fisk med tilhørende gode fedtsyrer, samt en håndfuld gode grøntsager til frokosten.

Tunsalat

Ingredienser

  • 2 dåser tun
  • 2 spsk. cremefraise (skyr, natural yoghurt mm.)
  • 1 spsk. mayonaise
  • 1/2 lille rødløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • evt. dild eller purløg

Sådan gør du

  • Hak tunen i stykker med en gaffel og tilsæt creme fraise og mayonaise
  • Hak rødløg fint og tilsæt til tun salaten
  • Smag til med salt, peber og citronsaft
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Tun fisken og dens udbredelse

Tunen er en spisefisk og findes i verdenshavene. Særligt de varme have som Middelhavet og Atlanterhavet. Tunfisk er i slægtning med pigfinnefisk, som er en del af makrel familien. Det er ofte tunfisken “albacore” som bruges til konserveres. De voksne tun spiser stimefisk som makrel, sild og hornfisk

Tungmetaller som kviksølv ophobes gennem fødekæden således at en stor og gammel tunfisk, vil indeholde en stor mængde tungmetaller. Generelt er fisk dog utrolig sundt. Dette er fordi fisk blandt andet er rig på Omega 3 fedtsyrer, men pga. de føromtalte tungmetaller, så er det vigtigt at man varierer sit indtag af fisk således at man heller ikke spiser for meget af tunfisken. Mindre fisk som f.eks sild indeholder langt fra samme mængde tungmetaller.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering