Tunsalat  Salat med tun

Opskrift på tunsalat med urter

Tunsalat på rugbrød er helt enkelt, men alligevel noget særligt. Ligesom alle andre salater, så skiller en opskrift på tunsalat sig ud fra andet pålæg, ved at være en smule mere delikat. Måske fordi man ikke får det så tit, smager det ekstra dejligt en gang imellem i weekenderne. For det er netop der vi får det. Især om søndagen disker jeg op med en lækker frokost til vores rugbrød. Her er tunsalat ofte på menuen sammen med for eksempel denne opskrift på æggesalat med hytteost eller min yndlings laksesalat, der virkelig også begge smager skønt.

Igår kom faster Francette så på visit på en solrig formiddag. Hun kidnappede vores lille spilopmager, og sammen tog de i magasin for begge at blive forkælet – som hun selv beskrev det. Da de kom hjem, havde jeg tømt skabe og skuffer for at bikse en lille frokost sammen til os alle. Det blev blandt andet denne lækre tunsalat, som min datter var stor fan af, og derfor spiste med stor velbehag!

Tunsalat – til en god frokost og madpakke

Læs også gerne: Hjemmelavet remoulade, Broccolitærte med æg og hytteost og Løgkompot af rødløg

Sund tunsalat  Tun salat

En tunsalat kan jo varieres i det uendelige, og dermed altid gøres interessant i madpakken eller til frokost en søndag derhjemme. Purløg, majs, rød peberfrugt og tomat er alle gode forslag til, at få sin tunsalat til både at smage og se anderledes ud. På den måde, kan børnene (og de voksne) både spise fisk med tilhørende gode fedtsyrer, samt en håndfuld gode grøntsager til frokosten.

Tunsalat - nemt og lækkert!
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 1 dåse tun i olie eller vand (jeg bruger altid olie)
  • ½ lille rødløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 tsk. Mayonnaise
  • 3 spsk natural yoghurt (cremefraise, skyr osv kan også bruges)
  • smag til med salt, peber og citron saft
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Hæld vand fra dåsen med tun, og bland fisken sammen med natural yoghurt, løg og mayonnaise. Smag tunsalaten til med salt, peber og frisk citron.