Tomatsalsa  Tomat salsa
Hjemmelavet tomatsalsa med solmodne, friske og danske tomater smager som en drøm, og kan varieres og spises til utrolig mange forskellige og lækre sommerretter, især.

Hjemmelavet tomatsalsa

Jeg har længe ønsket at få en opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, men jeg synes samtidig også, at årstiden skal være helt rigtig. For om vinteren, foråret eller efteråret, så vil jeg faktisk langt hellere foretrække en købt version, hvor tomatsmagen kan få lov til at smage rigtig godt igennem. I stedet for nogle vandede tomater, der mangler den røde farve, og er blevet transporteret fra den anden side af jorden og hertil.

Men nu er det sommer. Virkelig sommer. Solen har skinnet uafbrudt de sidste mange måneder, og tomaterne er de mest smagfulde jeg længe har smagt.

Inspiration til opskrifter med tomater: Frisk tomat salat og Hjemmelavet tomat pesto

Hjemmelavet tomatsalsa  Hjemmelavet tomat salsa

Opskrift på mexicansk inspireret tomatsalsa

Da vi havde en masse feriebørn på besøg serverede jeg hjemmelavede mexicanske burgere med guacamole, cheddarost, salat, nachos og selvfølgelig tomatsalsa. Det smagte som en drøm, og pigerne var vilde med det. Tomatsalsaen gik både som dressing i burgeren, men også som dyppelse til de sprøde nachos chips.

Nu hvor det primært var børn, der spiste med, så valgte jeg at lave en tomatsalsa version, der overhovedet ikke var stærk, udover dét en smule hvidløg kan give. Jeg tænkte flere gange under måltidet, at et skud frisk chili virkelig havde gavnet den, og hele den samlede oplevelse, men sådan er det jo, når børn også skal spise med.

Salsa  Mexicansk tomatsalsa

Tomatsalsa - mexicansk inspireret
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til en skål tomatsalsa
 • 5 store og meget modne tomater
 • ½ fed hvidløg
 • ½ lille rødløg
 • evt. friske eller tørrede korriander
 • evt. frisk eller tørret chili
 • evt. citronsaft
 • salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Hak tomater i små tern og del mængden i to dele.
 2. Blend den ene del med en stavblender sammen med hvidløg og løg
 3. Bland de hakkede tomater i den blendede del og smag til med hakkede korriander, chili, citronsaft og salt og peber
 4. OBS! Hvis tomaterne er meget saftige kan det være nødvendigt og tage noget af vandet fra dem inden de blandes i den samlede tomatsalsa, for at den ikke bliver for våd

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page