Tomatsalsa – mexicansk inspireret salsa

Tomatsalsa  Tomat salsa
Hjemmelavet tomatsalsa med solmodne, friske og danske tomater smager som en drøm, og kan varieres og spises til utrolig mange forskellige og lækre sommerretter, især.

Hjemmelavet tomatsalsa

Jeg har længe ønsket at få en opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, men jeg synes samtidig også, at årstiden skal være helt rigtig. For om vinteren, foråret eller efteråret, så vil jeg faktisk langt hellere foretrække en købt version, hvor tomatsmagen kan få lov til at smage rigtig godt igennem. I stedet for nogle vandede tomater, der mangler den røde farve, og er blevet transporteret fra den anden side af jorden og hertil.

Men nu er det sommer. Virkelig sommer. Solen har skinnet uafbrudt de sidste mange måneder, og tomaterne er de mest smagfulde jeg længe har smagt.

Inspiration til opskrifter med tomater: Frisk tomat salat og Hjemmelavet tomat pesto

Hjemmelavet tomatsalsa  Hjemmelavet tomat salsa

Opskrift på mexicansk inspireret tomatsalsa

Da vi havde en masse feriebørn på besøg serverede jeg hjemmelavede mexicanske burgere med guacamole, cheddarost, salat, nachos og selvfølgelig tomatsalsa. Det smagte som en drøm, og pigerne var vilde med det. Tomatsalsaen gik både som dressing i burgeren, men også som dyppelse til de sprøde nachos chips.

Nu hvor det primært var børn, der spiste med, så valgte jeg at lave en tomatsalsa version, der overhovedet ikke var stærk, udover dét en smule hvidløg kan give. Jeg tænkte flere gange under måltidet, at et skud frisk chili virkelig havde gavnet den, og hele den samlede oplevelse, men sådan er det jo, når børn også skal spise med.

Salsa  Mexicansk tomatsalsa

Tomatsalsa - mexicansk inspireret
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til en skål tomatsalsa
 • 5 store og meget modne tomater
 • ½ fed hvidløg
 • ½ lille rødløg
 • evt. friske eller tørrede korriander
 • evt. frisk eller tørret chili
 • evt. citronsaft
 • salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Hak tomater i små tern og del mængden i to dele.
 2. Blend den ene del med en stavblender sammen med hvidløg og løg
 3. Bland de hakkede tomater i den blendede del og smag til med hakkede korriander, chili, citronsaft og salt og peber
 4. OBS! Hvis tomaterne er meget saftige kan det være nødvendigt og tage noget af vandet fra dem inden de blandes i den samlede tomatsalsa, for at den ikke bliver for våd

 

Del på print

4 kommentarer til “Tomatsalsa – mexicansk inspireret salsa”

 1. Camilla Kirstine

  Kære Maria !
  Jeg elsker din blog og dine opskrifter, som altid er både lækre og nemme at gå til.
  Jeg tænkte på om du har erfaring med lasagne med røget laks, evt. sammen med spinat? Kan se du har en opskrift med fersk laks, men det er ikke lige det jeg søger..

  1. Tusind tak for din søde kommentar. Jeg er enormt taknemmelig over, at du læser med!
   Jeg har faktisk ikke prøvet at lave en lasagne med røget laks, men har prøvet at bruge det i madtærter. Og umiddelbart tænker jeg, at det da må være det samme. Så det tror jeg godt, at man kan 🙂

   Kh Maria

 2. Jeg elsker salsa og spiser det meget ofte.
  Jeg ville gerne have et stort glas med låg stående så jeg bare kan tage af det. Har du en ide til hvordan jeg kan opbevare min salsa så den kan holde sig længere tis?

  Du har en meget skøn blog.

  PS. til ovenstående spørgsmål. Jeg har med held lavet lasagne med røget laks, spinat og tomat

  1. Salsa smager simpelthen også sååå skønt, så det kan jeg godt forstå! Spørgsmålet er, hvor længe det egentlig kan holde sig. Jeg ved det ikke helt præcist. Måske man kan bruge tricket med olivenolie, som man kan gøre med pesto. Det vil sige, at man hælder en smule olie på toppen af sin pesto, hvorefter man skruer låget på. Det burde ihvertfald forlænge holdbarheden. Nærmere et svar kan jeg desværre ikke komme, og skønt at du både man lide min blog og ikke mindst opskriften på lakse lasagnen 🙂
   Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *