Tomatsalat Tomat salat
Tomatsalat. Sådan helt simpelt med få ingredienser, men hvor de søde og solmodne tomater er i centrum. Ja, det er virkelig noget mit madgladehjerte og mave kan lide. Tomatsalaten er udentvivl noget af det bedste fra det italienske køkken.

Tomatsalat med solmodne danske tomater

Efterhånden som årene går, og min interesse for mad blot vokser og vokser, så går jeg også mere og mere op i sæsonens især frugter og grøntsager. Her er tomater virkelig en fantastisk smagsgiver til det meste mad, men friske tomater er altså ikke noget, som jeg synes smager mine smagsløg særlig godt om vinteren. Smagen bliver for sur og ikke mindst ligegyldig og farven er langt mere orange, gul og grøn end den flotte solmodne røde farve, som friske tomater skal have.

Derfor skal der virkelig spises tomater om sommeren. Danske tomater der smager fantastisk i sådan en lækker og enkel tomatsalat, som i nu skal blive præsenteret for. Tomatsalaten er absolut ikke en stor madkunst at begive sig ud i, men dét er netop hvad jeg elsker ved det italienske køkken. Råvarerne er simple og fremgangsmåden er altid uhyre enkel. På den måde vil det også altid være smagen af de gode ingredienser, som træder i kraft.

Salat med tomater Tomater

Opskrift på den bedste tomatsalat

Tomatsalat

Antal 4 personer

Ingredienser

Tomatsalat:

  • 500 g tomater (gerne cherry tomater)
  • 1 lille rødløg
  • 100 g mozzarella ost
  • en lille håndfuld frisk basilikum

Dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. flydende honning

Sådan gør du

Tomatsalat:

  • Skær store tomater i skiver eller halver cherrytomaterne
  • Snit rødløg i fine skive
  • Vend tomater med rødløg og frisk basilikum og fordel det ud på et salatfad eller tallerken
  • Drys med mozzarella ost revet i stykker
  • Fordel dressingen henover tomatsalaten
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet salat med tomater og basilikum

Jeg kan rigtig godt lide, at blande forskellige slags sorter af tomater i min tomatsalat. Det giver et fantastisk farvespil sammen med den friske basilikum, de sprøde rødløg og den kridhvide italienske mozzarellaost. Ligesom det også varierer, om jeg bruger cherrytomater eller større tomater. Over min tomatsalat hælder jeg altid en olie eddike dressing lavet på en god olivenolie, mørk balsamico eddike og så en smule honning og salt. Det smager virkelig som fuglene de synger. Meget mere skal der ikke til som tilbehør til en god grillaften.

Italiensk tomatsalat Friske tomater

Tips og gode tricks til den italienske tomat salat:
  • Ingredienser som rucola, oliven, hjemmelavet brødcroutoner, bagte hvidløgs fed, fetaost, hjemmesyltede rødløg, mm. er skønne ingredienser, som også smager godt i sommersalaten.
  • Tilbered en hjemmelavet balsamico glace, ved at kog mørk balsamico eddike op i en gryde under omrøring til det karamelliserer. Balsamico glace kan også købes færdiglavet i supermarkedet.
  • Brug altid friske, solmodne tomater i sæson, når du skal lave tomatsalat

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.