Sådan laver du en blog – tag springet!

image

Min indbakke er simpelthen overfyldt med beskeder fra søde læsere, der ønsker at høre mere om, hvordan man kommer igang med at blogge. Jeg har derfor længe tænkt, at det kunne være fedt, at samle de mange spørgsmål i en række blogindlæg. Simpelthen en føljeton af indlæg der forhåbentlig kommer rundt om det meste omkring blogging, men som stadig leder op til kreativitet og fantasi. Først vil jeg dog gerne slå fast, at jeg stadig føler mig ufattelig ny i det her blogunivers. Det er absolut ikke for at underspille mig selv, at jeg kommer med sådan en udtagelse, men jeg føler ofte, at jeg famler rundt i blinde, når jeg navigerer rundt på de forskellige medier. Jeg er dog kommet utrolig langt, og i sidste uge lærte min revisor mig f.eks hvordan man bogfører og fakturerer. Det var en kæmpe byrde der faldt fra mine skuldre, og selvom det kan virke langt ude i fremtiden for dig, der sidder med en lille sommerfugl i maven, der forhåbentlig skal springe ud til en fremtidige blog, så er det uhyre vigtigt at få styr på meget hurtigt. Det var noget jeg alt for sent lærte, og jeg har i lang tid haft blandet min blogs økonomi sammen med min private økonomi. Det kan jeg absolut ikke anbefale! – men mere om det en anden gang!

image

Hvis vi skal starte fra begyndelsen, så er det bedste råd jeg kan, og har givet til folk – “bare spring ud i det”. Jeg gik selv med drømmen meget længe, men var uhyre lang tid om, at gøre noget ved det. Som de fleste andre så var det både den manglende viden omkring, hvordan man overhovedet starter en blog, men også tanken og bekymringerne om, hvad andre mon vil tænke. Og vi kan lige så godt slå det fast fra starten, der vil blive snakket i krogene og der vil blive gjort grin med din blog. Allerede i det øjeblik du opretter en blog, så træder du ud af mængden. Du gør op med janteloven og du reklamerer med din egen person i det åbne. Det er absolut ikke noget, vi er vant til i Danmark, og folk vil med sikkerhed tænke “hvem tror hun, at hun er”, “hvorfor tror hun, at hun er så vigtig, at folk vil læse hendes blog”. Her er det utrolig vigtigt at have nogle fra ens omgangskreds der støtter en hundrede procent. På det punkt er jeg utrolig heldig at have min kæreste (og hans familie), der har albuer så skarpe som knive, og som absolut ikke lader sig kæmme af, hvad andre siger om dem. Derudover har jeg også min bedste veninde, der selv kommer fra en iværksætter familie, og som i den grad er god til at spørge ind til min blog, samt sparre og udvikle sig med. Man har brug for, at søge til sit nære netværk – især i starten, hvor bloggen endnu ikke har fået anerkendelse eller succes, men står som åben skydeskive for janteloven. Det gjorde min også, og det gør den tildels stadigvæk. Sådan er det at være blogger, og sådan vil det nok altid være, at være blogger.

Men det er ærgerligt, at vi i Danmark ikke støtter op om drømme, eventyrer og ildsjæle, men i stedet dyrker det middelmådige. Det er nok også samme grund til, at Danmark faktisk er utrolig bagud, når det kommer til blogging sammenlignet med andre lande – ja selv i forhold til Norge og især Sverige. Så lad os gøre noget ved det. Lad os skille os ud, og fortælle verden hvad vi er gode til. Måske du er god til at skrive sjovt, ærligt og uden filter om din hektiske hverdag med tre små børn og en gnaven mand, måske du er vildt god til at hækle, strikke eller lave mad, eller måske du bare har fanget fidusen i at tage flotte billeder, vise dit overdådige designer hjem, eller dyre og flotte tøj frem. Alt sammen er måske noget, som du har lyst til at vise og skrive om på din blog, så hvad holder dig egentlig tilbage? Andre skal ihvertfald ikke gøre det!
Hvis du nu har besluttet dig for at gå igang, så er du allerede kommet rigtig langt. Det næste vi skal have styr på er dine mål, målgruppe, det unikke ved dig, billeder, tekst, frekvens af blogindlæg, design, billeder, billederedigering, opsætning af blog, wordpress, hosting, domæne, sociale medier, og alt muligt andet.

Så bliv hængende, det skal nok blive lærerigt!

Del på print

6 kommentarer til “Sådan laver du en blog – tag springet!”

 1. Super godt indlæg 🙂
  Hvor længe skal jeg vente til næste skridt? Jeg har tænkt på det i årevis, har nu endelig fået mig en hjemmeside og installeret wordpress ! – så langt så godt, hvad nu…? 😊😳

  1. Maria Vestergaard

   Så godt at du er sprunget ud i det, og har besluttet dig for at starte! Jeg ønsker dig al held og lykke.
   Jeg regner med, at poste et indlæg om ugen inden for denne kategori de næste uger frem
   Kh Maria 🙂

 2. Rigtig godt indlæg. Er selv blevet inspireret af din blog til at springe ud i det. Det er blevet mit eget lille hyggeprojekt og har egentlig kun delt den med nærmeste kreds indtil videre. Lidt grænseoverskridende, men også super spændende og sjovt. Kig endelig med, hvis du har lyst ☺

  1. Maria Vestergaard

   Hvor er jeg bare glad for at høre det. Så er du allerede godt på vej. Det sværeste er altid, at springe ud i det. Held og lykke 🙂

 3. Hej Maria.
  Tak for din fine indlæg. Hvor har du bare ret i det du skriver…Du har fået skabt dig en rigtig fin blog, så tillykke med det. Og ja, man skal bare klø på og tro på sig selv. Så må folk jo tænke sit, ikke…
  Kh. Benedicte

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *