Sunde pizzasnegle  Sunde pizzasnegle med fuldkorn
Sunde pizzasnegle er perfekte til madpakken. Og det er selvfølgelig både om man er barn eller voksen, for hvem kan ikke lide bløde snegle af pizzafyld.

Sunde pizzasnegle til madpakken

Min datter som går under navnet, den lille spilopmager herinde, er netop begyndt i børnehave, og det kræver altså en ret stor planlæg. Nu skal jeg nemlig smøre madpakke til den lille bandit, hvorimod førhen, dengang hun gik i vuggestue, sørgede vuggestuen for den tjans.

Jeg elsker jo at stå i køkkenet, og min datter elsker hendes nye seje madkasse og drikkedunk, som indtil videre er det fedeste ved at gå i børnehave. Men puha, jeg forudser i den grad også, at det til tider nok vil blive ganske anstrengende, at smøre hendes madpakke. Af den grund prøver jeg at være foran. Det vil sige lave nogle kæmpe portioner af en masse lækre madpakke hits, som kan fryses ned og tages op hver enste dag. I første omgang er det blevet til sunde pizzasnegle med fuldkorn foruden hendes rugbrødsmadder og grøntsagsstænger

Inspiration til madpakken: Bløde pølsehorn, Pizzaboller – den nemme udgave, og Brødhorn med bolognese

Pizzasnegle med fuldkorn  Opskrift sunde pizzasnegle

Sunde pizzasnegle med fuldkorn og kylling

Det kan altså virkelig betale sig at lave en kæmpe portion sunde pizzasnegle, når man først er i gang. Derudover brugte jeg noget kyllingekød, jeg havde stegt på panden og skåret fint. Jeg har en smule mareridt over de fabrikkerede kyllinge- og skinke strimler, men det er selvfølgelig helt op til én selv, hvad man fylder i de sunde pizzasnegle.

Udover kød og tomatsovs, så rev jeg en hel squash samt nogle gulerødder som var helt perfekte til at samle fyldet med til mine sunde pizzasnegle. Min datter er så sandelig kommet i trodsalderen hvad der angår grøntsager, og en grøntsag som squash er noget nær umulig at få i hende, medmindre jeg “skjuler” det, og altså gør det til et element i retten. Jeg hader at det er sådan, men jeg tror nu at det er en fase de fleste børn skal igennem på et eller andet tidspunkt.

Ingredienser sunde pizzasnegle  Sunde pizzasnegle med kylling

Sunde pizzasnegle med fuldkorn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 20 sunde pizzasnegle med fuldkorn
  Dej:
  • 50g gær
  • 1 tsk. honning
  • 3dl lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100g fuldkornsmel
  • 400g hvedemel
  Fyld:
  • 150g kylling
  • en lille sqush
  • 2 gulerødder
  • 1 dåse purerede tomater
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. basilikum
  • 200g revet ost
  • smages til med salt
  Fremgangsmåde
  Dej:
  1. Opløs gær i vand og tilsæt honning, salt og olivenolie
  2. Tilsæt fuldkornsmel og rør godt rundt
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-120min
  5. Lav fyldet imens (se nedenfor)
  6. Del dejen i to og rul den ene del ud i en stor rektangel
  7. Placer fyldet på hele dejfladen undtagen en cm fra kanten
  8. Drys med ost
  9. Rul dejen til en pølse og skær den ud i skiver
  10. Placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
  11. Lad dem hæve ca. 30min med et hviskestykke over sig
  12. Bag dem i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 20min
  Fyld:
  1. Skær kylling i små tern og steg det på panden i en smule olie
  2. Riv grøntsagerne på et rivehjem og vend det i kødet
  3. Tilsæt purerede tomater og krydderier og smag til med salt

   

  Opskrift på sunde pizzasnegle med fuldkorn

  Jeg bruger altid krydderier i min madlavning, og dermed også i mine sunde pizzasnegle. Det er klart dem der gør den store forskel. Også i det italienske køkken, hvor krydderier som basilikum og oregano flittigt bliver brugt. Derfor er det nogenlunde den samme basis af smage, som bliver brugt i min tomatsauce til både, lasagne, bolognese og altså sunde pizzasnegle; Basilikum, oregano, tomat, løg og sommetider timian. Sådan får man den bedste tomatsauce, synes jeg.