Sunde pizzasnegle med fuldkorn

Sunde pizzasnegle  Sunde pizzasnegle med fuldkorn
Sunde pizzasnegle er perfekte til madpakken. Og det er selvfølgelig både om man er barn eller voksen, for hvem kan ikke lide bløde snegle af pizzafyld.

Sunde pizzasnegle til madpakken

Min datter som går under navnet, den lille spilopmager herinde, er netop begyndt i børnehave, og det kræver altså en ret stor planlæg. Nu skal jeg nemlig smøre madpakke til den lille bandit, hvorimod førhen, dengang hun gik i vuggestue, sørgede vuggestuen for den tjans.

Jeg elsker jo at stå i køkkenet, og min datter elsker hendes nye seje madkasse og drikkedunk, som indtil videre er det fedeste ved at gå i børnehave. Men puha, jeg forudser i den grad også, at det til tider nok vil blive ganske anstrengende, at smøre hendes madpakke. Af den grund prøver jeg at være foran. Det vil sige lave nogle kæmpe portioner af en masse lækre madpakke hits, som kan fryses ned og tages op hver enste dag. I første omgang er det blevet til sunde pizzasnegle med fuldkorn foruden hendes rugbrødsmadder og grøntsagsstænger

Inspiration til madpakken: Bløde pølsehorn, Pizzaboller – den nemme udgave, og De bedste pizzasnegle med grøntsager

Pizzasnegle med fuldkorn  Opskrift sunde pizzasnegle

Sunde pizzasnegle med fuldkorn og kylling

Det kan altså virkelig betale sig at lave en kæmpe portion sunde pizzasnegle, når man først er i gang. Derudover brugte jeg noget kyllingekød, jeg havde stegt på panden og skåret fint. Jeg har en smule mareridt over de fabrikkerede kyllinge- og skinke strimler, men det er selvfølgelig helt op til én selv, hvad man fylder i de sunde pizzasnegle.

Udover kød og tomatsovs, så rev jeg en hel squash samt nogle gulerødder som var helt perfekte til at samle fyldet med til mine sunde pizzasnegle. Min datter er så sandelig kommet i trodsalderen hvad der angår grøntsager, og en grøntsag som squash er noget nær umulig at få i hende, medmindre jeg “skjuler” det, og altså gør det til et element i retten. Jeg hader at det er sådan, men jeg tror nu at det er en fase de fleste børn skal igennem på et eller andet tidspunkt.

Ingredienser sunde pizzasnegle  Sunde pizzasnegle med kylling

Sunde pizzasnegle med fuldkorn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 20 sunde pizzasnegle med fuldkorn
Dej:
 • 50g gær
 • 1 tsk. honning
 • 3dl lunken vand
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. olivenolie
 • 100g fuldkornsmel
 • 400g hvedemel
Fyld:
 • 150g kylling
 • en lille sqush
 • 2 gulerødder
 • 1 dåse purerede tomater
 • 2 tsk. oregano
 • 2 tsk. basilikum
 • 200g revet ost
 • smages til med salt
Fremgangsmåde
Dej:
 1. Opløs gær i vand og tilsæt honning, salt og olivenolie
 2. Tilsæt fuldkornsmel og rør godt rundt
 3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60-120min
 5. Lav fyldet imens (se nedenfor)
 6. Del dejen i to og rul den ene del ud i en stor rektangel
 7. Placer fyldet på hele dejfladen undtagen en cm fra kanten
 8. Drys med ost
 9. Rul dejen til en pølse og skær den ud i skiver
 10. Placer pizzasneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
 11. Lad dem hæve ca. 30min med et hviskestykke over sig
 12. Bag dem i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 20min
Fyld:
 1. Skær kylling i små tern og steg det på panden i en smule olie
 2. Riv grøntsagerne på et rivehjem og vend det i kødet
 3. Tilsæt purerede tomater og krydderier og smag til med salt

 

Opskrift på sunde pizzasnegle med fuldkorn

Jeg bruger altid krydderier i min madlavning, og dermed også i mine sunde pizzasnegle. Det er klart dem der gør den store forskel. Også i det italienske køkken, hvor krydderier som basilikum og oregano flittigt bliver brugt. Derfor er det nogenlunde den samme basis af smage, som bliver brugt i min tomatsauce til både, lasagne, bolognese og altså sunde pizzasnegle; Basilikum, oregano, tomat, løg og sommetider timian. Sådan får man den bedste tomatsauce, synes jeg.

 

 

Del på print

6 kommentarer til “Sunde pizzasnegle med fuldkorn”

 1. Når jeg ælter dej med min røremaskine, synes jeg tit, at det kan være svært at vurdere, hvornår dejen har fået en rigtig god konsistens – altså hvornår er dejen “mættet”. Har du måske et godt tip eller en “god huskeregel”, som du selv bruger? 🙂

  1. Det er også svært. Her bruger jeg blot min erfaring. Jeg ved hvordan det skal se ud, og hvordan dejen føles, når den er færdig. Og ellers er det, når dejen slipper kanten i skålen 🙂

 2. Vild god opskrift, elsker ideen med revet gulerødder og squash.
  Jeg har valgt at lave to forskellige fyld, en med skinke, revet løg, tomat pure, og revet gulerødder og revet ost og den anden med, kylling, pesto,revet gulerødder, revet løg og revet ost. De smager fantastiske. Tak for inspirationen. Bliv endelig ved

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *