Sund pastasalat med broccoli

Opskriften på “sund pastasalat med broccoli og blomkål” er sponsoreret af Castus
Sund pastasalat  Sund pastasalat med broccoli
En indbydende og smagfuld sund pastasalat med broccoli, blomkål og andre grønne grøntsager, er hvad der idag er blevet til min frokost, og som jeg samtidig havde lyst til at dele med jer herinde.

Pastasalat med broccoli og blomkål

Jeg har alle dage elsket at spise pastasalat til frokost. Dengang jeg stadig boede hjemme, så var det ofte en salat med pasta og grøntsager, som jeg tog med i madpakken både i folkeskolen og i gymnasiet. Som tiden er gået, er jeg også begyndt at servere en sund pastasalat mere og mere til aftensmad for min familie. Dette sker på alle årstider – året rundt, da jeg blot tilpasser sæsonens grøntsager til min opskrift på en sund pastasalat. Da det på nuværende tidspunkt er mørkt, snevejr og koldt udenfor, bruger jeg grove grøntsager som broccoli og blomkål, men når det bliver sommer og sol, så nyder jeg en sund pastasalat med pesto, avokado og blåbær.

Pastasalat med broccoli  Sund salat med pasta

Pastasalat med Castus “grinebidder”

Flere gange herinde på bloggen, har jeg fortalt om, hvor mange forskellige slags retter, bagværk og kager, at Castus’ forskellige produkter kan indgå i. Denne gang vil jeg vise og fortælle om, hvordan man kan bruge Castus’ “grine bidder” og andre produkter, som topping på salater samt denne opskrift på en sund pastasalat.

Det er jo ikke ualmindeligt, at man bruger tørrede frugter i salater generelt, og da Castus’ frugtstænger ikke består af andet end frugt, så er det oplagt at benytte til dette formål. Det giver en sødme til den sunde pastasalat som helhed, men også lidt tekstur og pynt til toppen af salaten.

Udover på pastasalat, som er min datter rigtig glad for, at nuppe en “grinebidder” inden aftensmad, og særlig denne slags med æble, pære og grønkål er et hit!

Sund pastasalat med grøntsager  Sund pasta salat

Sund pastasalat med broccoli
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 200g fuldkorns pasta, (tørvægt)
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. olivenolie
 • ½ broccoli
 • ½ blomkål
 • 100g blandet salat
 • 100g bønnespirer
 • 1 forårsløg
 • en pose grinebidder med pære, æble og grønkål
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
 1. Kog pasta som anført på pakken med olivenolie og salt
 2. Snit broccoli og blomkål fint
 3. Snit forårsløg fint
 4. Bland olivenolie, balsamicoeddike og salt sammen til en dressing og
 5. vend al salaten samt pastaen heri
 6. Hak grinebidderne i tern og drys på salaten

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *