Avocado is

Jeg spår, at dette bliver det nye sort denne sommer; avocado is!

image

Avocadoen har generelt vundet danskernes hjerter. Måske pga. dens næringsrige indhold, eller også fordi den bare smager ufattelig godt! Vi har ihvertfald altid avokadoer i frugtskålen hjemme hos os, og derfor var det heller ingen sag, at eksperimentere med en sund is, kun lavet på denne frugt/grøntsag/nød (hvad er den egentlig kategoriseret som?)

image

Som i kan se nedenfor, så er ingredienslisten ufattelig simpel, og da det var første gang jeg prøvede at lave det, var min tanke også, at jeg ville holde smagen i det enkle hvor avocadoens nøddesmag virkelig er fremtræden. Jeg blandede dog både lidt lime og mynte i avokado isen, da jeg synes det passer sig perfekt til en varm sommerdag! Næste gang vil jeg prøve at eksperimentere med banan i den sunde is eller måske erstatte den almindelig mælk med kokosmælk. Mulighederne er ihvertfald mange! Hvis du kan lide denne opskrift kan denne HER opskrift på sund bananis måske også friste!

image

Det skal du bruge:
– 2 avocado’er (det er vigtigt at de er tilpas modne)
– 2 spsk mælk
– 1 spsk honning (eller andet der søder)
– knivspids salt
– saften fra en kvart lime (eller citron)
– evt. 4-5 blade mynteblade
– evt. hakket mørk chokolade til topping

Det skal du gøre:
Blend avocado, mælk, honning, salt mynte, og saften fra lime med en stavblender (eller hvad du har af køkkenredskab). Avocadomassen skal være ensartet og uden klumper. Stil avocadomassen på køl i fryseren i ca. 3-4 timer (eller natten over). Tag evt avokado isen op 10min inden den skal serveres, og lad den tø en smule op, så det er nemmere at forme kugler. Server med hakket mørk chokolade på en varm sommerdag!

image

Del på print

3 kommentarer til “Avocado is”

  1. Pingback: Hvid chokolademousse med balsamicomarinerede jordbær - Bahne Blog

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *