Sprøde vafler med smag af vanilje

Vafler Hjemmelavet vafler
Vafler der er sprøde, og netop er taget ud af vaffeljernet, er jo en drømmespise, og noget min kære familie, ofte får mig overtalt til at lave. Vi er simpelthen vilde med gammeldags vafler herhjemme. Og særligt er den klassiske opskrift med kærnemælk, synes vi smager godt.

Inspiration til søndags morgenmaden: De bedste boller med havregryn og Den klassiske og traditionelle pandekageopskrift

Opskrift på sprøde vafler med kærnemælk

Vafler

Udskriv Pin
Antal: 10 vafler

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 4 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 tsk. vanilje (vaniljestang eller dobbelt portion vaniljesukker)
  • 100 g smør
  • evt. friskrevet økologisk citronskal

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt æg og kærnemælk og pisk dejen sammen
  • Smelt smør og vend det i vaffeldejen. Bag vaflerne i en forvarmet vaffeljern ved høj varme
  • Server vaflerne med det samme med f.eks. frisk frugt, marmelade og flormelis

Variationer på hjemmelavede vafler

Vafler kan jo laves på et utal af måder. Den belgiske slags, den grønne slags, og så den helt traditionelle og gammeldags slags, som jeg ovenfor deler med jer. Det er min mormors opskrift på vafler, og den er med kærnemælk, citron og vaniljestang. Fuldstændig som “rigtige” vafler skal være det.

Hvis man ikke ligger inde med kærnemælk i sit køleskab, så kan man sagtens bruge mælk. Det er klart, at det ikke giver det helt samme og gode resultat, men det er absolut bedre end hvis alternativet er ingen hjemmelavede vafler.

Sprøde vafler Vafler med kærnemælk

Den bedste søndags morgenmad

Dengang, for snart længe siden at min mand og jeg flyttede sammen, der spiste vi pandekager hver eneste søndag. Det var ligesom vores ting, og vi knuselskede den morgenstund vi havde sammen. Som årene er gået, og børnene også er kommet til, er søndag morgen en smule mere hektisk, og på det tidspunkt hvor vi førhen plejede at spise pandekager om søndagen, spiser vi jo nærmest frokost den dag idag. Vores pandekage tradition prøver vi dog stadig at holde fast i. Sommetider prøver vi så at fornye os, og det er her, at de sprøde vafler kommer på banen. Især med nutella og banan, eller på hel traditionel vis med flødeskum og syltetøj. Sidstnævnte var hvordan jeg som barn spiste dem, når jeg besøgte min mormor og morfar i deres gamle bindingsværkhus. Hvilket absolut er nogle af de allerbedste barndoms minder, som jeg har.

 

Del på print

7 kommentarer til “Sprøde vafler med smag af vanilje”

  1. Hvor lyder de her vafler lækre! Det er ikke så tit, jeg tager mig sammen til at lave vafler til morgenmad i weekenden mere, men de få gange jeg gør, er det altid et hit. Kan være, jeg skal prøve de her næste gang 🙂

  2. De lyder super lækre, bare ærgerligt du ikke har skrevet i opskriften hvor meget smør der skal i?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering