Sprøde vafler  Sprøde vafler opskrift
Sprøde vafler der netop er taget af vaffeljernet er jo en drømmespise, og noget min kære familie, ofte får mig overtalt til at lave. Vi er simpelthen vilde med vafler herhjemme.

Opskrift på sprøde vafler

Vafler kan jo laves på et utal af måder. Den belgiske slags, den grønne slags, og så den helt traditionelle og gammeldags slags, som jeg i øvrigt har den bedste opskrift af her på bloggen. Det er min mormors opskrift på vafler, og den er med kærnemælk, citron og vaniljestang. Fuldstændig som “rigtige” vafler skal være det.

Denne opskrift på sprøde vafler er meget sammenlignelig med før omtalte, men indeholder dog en ingrediens, der er en del mere tilgængelig end i den gammeldags opskrift. Nemlig mælk. Jeg har sjældent kærnemælk i mit køleskab. Det er faktisk kun hvis jeg har planlagt i god tid, at bage gammeldags vafler, men nu er det jo sådan med vaffel humøret, at det sagtens kan komme snigende ud af det blå. Og det ville da være synd, hvis man ikke kunne lave nogle gode og sprøde vafler fordi man blot manglede kærnemælk.

Derudover har jeg brugt rørsukker i vaffeldejen, som giver en smule mere smag, men almindelig sukker slår i særdeleshed også an!

Vafler  Vaffel opskrift

Sprøde vafler på en søndag

Dengang, for snart længe siden at min mand og jeg flyttede sammen, der spiste vi pandekager hver eneste søndag. Det var ligesom vores ting, og vi knuselskede den morgenstund vi havde sammen. Som årene er gået, og børnene også er kommet til, er søndag morgen en smule mere hektisk, og på det tidspunkt hvor vi førhen plejede at spise pandekager om søndagen, spiser vi jo nærmest frokost den dag idag. Vores pandekage tradition prøver vi dog stadig at holde fast i, som mest af alt består af amerikanske pandekager. Sommetider prøver vi så at fornye os, og det er her, at de sprøde vafler kommer på banen, der altså virkelig kan noget. Især med nutella og banan, eller på hel traditionel vis med flødeskum og syltetøj. Mums. Nu får jeg lyst til sprøde vafler igen!

Sprøde vafler med smag af vanilje
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca. 12 vafler
  • 300g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. vanilje eller vaniljestang
  • 4 æg
  • 5dl mælk
  • 100g smeltet smør
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål så der ingen klumper findes
  2. Tilsæt æg og mælk og pisk dejen sammen
  3. Smelt smørret og vend det rundt i dejen
  4. Bag vaflerne i et forvarmet vaffeljern ved høj varme
  5. Server og spis vaflerne med det samme. Så er de sprødest og smager bedst!