Spinatboller

Spinatboller

Spinatboller er lækre svampede, de har den flotteste grønne farve, og så er de sprængfyldt med gode vitaminer fra spinaten. De er nemme lige at trylle frem, da ingredienser er nogle, de fleste har i deres køkken. Spinaten giver bollerne en smuk grøn farve, som ser flot ud på tallerknen.

Inspiration til grønt bagværk: Broccoliboller og  Grøntsagsbrød

Opskrift på spinatboller

Spinat boller

Spinatboller

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 Spinatboller

Ingredienser

  • 2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g hytteost
  • 200 g spinat
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk salt
  • 325 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt honning
  • Tilsæt olivenolie og salt
  • Blend hytteost, frisk spinat og havregryn fint i en blender eller foodprocessor
  • Bland spinatblandingen med vand og gær
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  • Form bollerne vha. to skeer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg
  • Bag spinatbollerne i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20min eller til bollerne er let gyldne og færdigbagte

Boller med spinat

Spinat i boller

Til disse spinatboller kan du både bruge frossen, optøet spinat eller frisk spinat. Spinat i bagværk er en genial måde at få tilføjet ekstra grøntsager ind i sin kost. Spinatsmagen i disse boller er ikke super fremtrædende, og kan derfor spises på præcis samme måde som alle andre boller. De egner sig både godt som et farverigt indslag til morgenbordet eller til madpakken som sandwich.

Inspiration til opskrifter med spinat: Spinatpandekager og Belgiske spinatvafler

spinatbolle

 

Havregryn i boller

I disse spinatboller er der tilsat havregryn, som erstatter en del af melen. På denne måde får bollerne noget fuldkorn, som er mættende, nærende og er med at give bollerne en god konsistens. Der findes havremel, men i denne opskrift er det ligeså let blot at bruge almindelig havregryn, da de bliver blendet i en blender eller en foodprocessor.

Opbevaring af spinatboller

Da der er spinat i bollerne, er en god idé at opbevare dem på køl, så de holder sig friske i længere tid. Desuden er spinatbollerne fryseegnet, så lav blot en ekstra stor portion, der kan gemmes til senere.

Redskaber til opskriften

Der bruges en foodprocessor, minihakker eller en blender i denne opskrift til at blende hytteosten, spinaten og havregrynene sammen. Arbejdsprocessen er helt klar nemmest hvis man har én af ovenstående redskaber, men med god vilje kan spinaten og havregrynene hakkes fint med en kniv og derefter tilsættes hytteosten.

Del på print

19 kommentarer til “Spinatboller”

  1. De ser super lækre ud 😜 Jeg har desværre ikke varmlufts ovn … Er vi så ude i 250 G i 15 min ?

    1. Maria Vestergaard

      Jeg ville sætte dem på 225grader alligevel og så skal de evt have lidt længere tid. Bare hold øje med dem, så kan det ikke gå galt 🙂

  2. Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard

  3. Jeg bagte dine boller sammen med en veninde til en af vores skønne bagedage. Bollerne er fantastiske, de er nemme at lave. De mætter og jeg tror de bliver et super hit i madkassen.
    Kh Rikke

  4. Kan jeg lave spinatbollerne på samme måde som broccoli bollerne. ( som er det helt store hit for mig) hmm, men hvad så med hytteost, jeg er vild med at der ikke skal bruges gær i broccoli bollernemen bagepulver. Dejlige opskrifter du ligger op især når man er på smallkost??

    1. Altså du mener at følge opskriften på spinatboller, men så blot erstatte spinat med broccoli? Jeg har desværre ikke prøvet det, men det er da et forsøg værd! 🙂 Der er dog en del mere væske i spinat, så du skal nok bruge en anelse mere mel kunne jeg forestille mig. Dejligt du kan bruge opskriften ihvertfald 🙂

  5. Jannie Davidsen

    Hej Maria 🙂 Jeg har lavet bollerne i dag og glæder mig til at smage dem! Jeg havde dog kun frisk spinat på lager, så jeg blendede det med noget af mælken og brugte 200 g mindre hvedemel og det fungerer ret godt ? Tak for dejlig nem opskrift!

  6. Maria Cirkeline

    Hej Maria.
    Kan evt. Erstatte hytteosten med noget andet? Jeg spiser nemlig ikke ost, men opskriften lyder bare så god.
    Mvh Maria Cirkeline

  7. Hvor længe kan bollerne holde sig? Skal de opbevares på køl eller blot ved stuetemperatur? Og hvor mange boller er der til i denne portion?

    1. Jeg ville helt sikkert opbevare dem på køl, for en sikkerheds skyld.
      Jeg er ked af at jeg har glemt at skrive antal boller i opskriften, og jeg kan desværre ikke huske det. Næste gang jeg laver dem, vil jeg skrive det ind!

      Kh Maria

  8. Henriette vuijk

    Hej Maria,
    Kan de fryses? Tænker på spinaten om bollerne så må fryses igen da det jo har været frosset en gang.
    Mvh
    Henriette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering