Spinatboller – opskrift med hytteost

Spinatboller  Spinat boller
Spinatboller er simpelthen nogle af det fineste bagværk. Disse er både grove, da de er med fuldkorn og spinat, men samtidig også utrolig mættende pga. kerner og hytteost. En helt fantastisk spinatbolle, der er perfekt til frokost eller madpakke, men også sagtens kan gå til morgenmad. Vi spiser dem ihvertfald på alle tider af døgnet, og hver eneste gang jeg bager dem, så falder de bare i utrolig god jord herhjemme. Særligt min lille datter er utrolig glad for de bløde og smagfulde boller, og jeg har som mor utrolig god samvittighed ved, at give hende noget der er sundt, nærende og smagfuldt på samme tid.

Hjemmebagte spinatboller

Læs også gerne: Hjemmebagte knækbrødOpskrift på burgerboller og Sund chiagrød med vanilje

På vores aller første skovtur sammen som lille familie, havde jeg også bagt disse spinatboller, som vi spiste i den åbne skov nær vores nye hjem. En helt fantastisk eftermiddag, som bare blev ekstra god med noget godt bagværk. Vi spiste bollerne med kødpålæg, flødeost og skære ost, men bollerne er også utrolig gode blot med smør på.

Opskrift på sunde spinatboller

Generelt så er jeg utrolig glad for at bage brød og boller, hvor der er hakkede grøntsager i. Spinatboller, gulerodsboller, broccoliboller, osteboller med urter osv er noget af mit favorit bagværk. Og noget jeg helt sikker synes, at i også skal prøve hvis i ikke allerede har eksperimenteret med det.

Spinatboller med hytteost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • 50g gær
 • 5dl mælk
 • 1dl solsikke kerner
 • 200g optøet spinat
 • 250g hytteost
 • ½ tsk salt
 • 700g hvedemel
 • 200g fuldkornsmel
 • sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i mælk.
 2. Tilsæt optøet spinat, hytteost, salt og solsikkekerner og rør blandingen til en ensartet masse.
 3. Tilsæt mel og ælt dejen med en røremaskine eller en grydeske.
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca 60min.
 5. Form bollerne med to skeer og pensl dem med sammenpisket æg.
 6. Bag spinatbollerne ved 225graders varmluft i ca. 15min.

 

Del på print

19 kommentarer til “Spinatboller – opskrift med hytteost”

 1. De ser super lækre ud 😜 Jeg har desværre ikke varmlufts ovn … Er vi så ude i 250 G i 15 min ?

  1. Maria Vestergaard

   Jeg ville sætte dem på 225grader alligevel og så skal de evt have lidt længere tid. Bare hold øje med dem, så kan det ikke gå galt 🙂

 2. Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard

 3. Jeg bagte dine boller sammen med en veninde til en af vores skønne bagedage. Bollerne er fantastiske, de er nemme at lave. De mætter og jeg tror de bliver et super hit i madkassen.
  Kh Rikke

 4. Kan jeg lave spinatbollerne på samme måde som broccoli bollerne. ( som er det helt store hit for mig) hmm, men hvad så med hytteost, jeg er vild med at der ikke skal bruges gær i broccoli bollernemen bagepulver. Dejlige opskrifter du ligger op især når man er på smallkost??

  1. Altså du mener at følge opskriften på spinatboller, men så blot erstatte spinat med broccoli? Jeg har desværre ikke prøvet det, men det er da et forsøg værd! 🙂 Der er dog en del mere væske i spinat, så du skal nok bruge en anelse mere mel kunne jeg forestille mig. Dejligt du kan bruge opskriften ihvertfald 🙂

 5. Jannie Davidsen

  Hej Maria 🙂 Jeg har lavet bollerne i dag og glæder mig til at smage dem! Jeg havde dog kun frisk spinat på lager, så jeg blendede det med noget af mælken og brugte 200 g mindre hvedemel og det fungerer ret godt ? Tak for dejlig nem opskrift!

 6. Maria Cirkeline

  Hej Maria.
  Kan evt. Erstatte hytteosten med noget andet? Jeg spiser nemlig ikke ost, men opskriften lyder bare så god.
  Mvh Maria Cirkeline

 7. Hvor længe kan bollerne holde sig? Skal de opbevares på køl eller blot ved stuetemperatur? Og hvor mange boller er der til i denne portion?

  1. Jeg ville helt sikkert opbevare dem på køl, for en sikkerheds skyld.
   Jeg er ked af at jeg har glemt at skrive antal boller i opskriften, og jeg kan desværre ikke huske det. Næste gang jeg laver dem, vil jeg skrive det ind!

   Kh Maria

 8. Henriette vuijk

  Hej Maria,
  Kan de fryses? Tænker på spinaten om bollerne så må fryses igen da det jo har været frosset en gang.
  Mvh
  Henriette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *